CarGarantie pakt uit met app voor schadeaangifte


Schadeaangifte voortaan via mobiele toestellen dankzij CGClaimsApp

Sinds januari kunnen dealers die met CarGarantie samenwerken met de CGClaimsApp schades melden via hun tablet of smartphone. Meteen bij diagnose kan de schade aan het voertuig sneller en flexibeler worden aangegeven. De CGClaimsApp is beschikbaar in alle Europese landen waar CarGarantie actief is.
In de meeste landen is een app voor schadeaangifte een heuse première voor de sector. Hoewel er al enkele andere apps bestaan, vervult CarGarantie binnen de garantiesector niettemin de rol van innovatieve voortrekker. Tablets zijn binnen autobedrijven stilaan in opmars. Vooral wanneer auto’s voor onderhoud of reparatie worden binnengebracht, zijn ze bijzonder handig. En dat is net de voornaamste toepassing van de nieuwe CarGarantie-app. Met de CGClaimsApp kan de schade bij inspectie van het voertuig onmiddellijk worden geregistreerd en bij CarGarantie worden gemeld. Omdat CarGarantie in principe niet meer dan een paar minuten nodig heeft om online schadeaangiftes te verwerken, krijgt de dealer al feedback over het schadegeval nog voor de klant het autobedrijf weer verlaat. Ook autobedrijven die niet met tablets werken, kunnen met de smartphone voortaan vanuit de werkplaats flexibel schadeaangiftes doen. Dat is een enorme ondersteuning voor de workflow en een verdere wezenlijke stap in de richting van de digitale toekomst.

Schadeaangifte, snel en eenvoudig
De CGClaimsApp is ontwikkeld voor tablets en smartphones met de besturingssystemen Android en iOS en kan gratis en in een mum van tijd van Google Play of in de AppStore worden gedownload. De app is intuïtief te gebruiken en biedt de gebruiker onvervalste voordelen. Met een QR-code krijgt de servicemedewerker rechtstreeks toegang tot de contractgegevens van het voertuig. Daarna kan hij de schade aangeven en de reeds opgeslagen of aangegeven schades op het scherm oproepen. Nieuwe schadegevallen melden gebeurt in een handomdraai en verloopt heel gebruiksvriendelijk. Enkele vingerbewegingen volstaan. Zodra de gegevens volledig zijn, kan het schadegeval meteen worden doorgestuurd. Voortaan heeft een geoefend gebruiker nauwelijks twee minuten nodig voor een schadeaangifte via de CGClaimsApp. De aangifte van garantieclaims wordt voor de partners van CarGarantie daardoor nog sneller en eenvoudiger.