Nieuwe Europese garantiespecialist International Warranty Solutions uit de startblokken


CarGarantie en Car Care Plan bouwen pan-Europese en internationale samenwerking uit

Uniforme Europese normen voor garantie- en serviceprogramma’s verhogen de efficiëntie bij steeds meer constructeurs en importeurs die actief zijn op het internationale toneel. Nieuwkomer op de verzekeringsmarkt, International Warranty Solutions (IWS), pakt net met die Europese oplossingen uit.

IWS is een samenwerking tussen de twee grote specialist-verzekeraars CG Car-Garantie Versicherungs-AG en Car Care Plan. De nieuwe onderneming biedt totaaloplossingen voor garantie- en serviceprogramma’s voor voertuigen. Wat deze nieuwkomer zo bijzonder maakt, is dat hij dankzij de deskundigheid van de medewerkers en de jarenlange ervaring van de samenwerkingspartners zijn internationale aanwezigheid weet te combineren met lokale knowhow. Zo biedt IWS een enkele contactpersoon en pan-Europese en globale programma’s die zowel op de individuele noden van de partners als op de respectieve markten zijn toegesneden. De contractpartners kunnen rekenen op identieke normen en op een onveranderlijk hoge kwaliteit in alle landen. De basis hiervoor is de samenwerking met 24.000 dealers en 48 constructeurs in 27 landen.

Het serviceaanbod van IWS reikt van garantie- en serviceprogramma’s inclusief productontwikkeling, marketingadvies en ondersteuning bij de verkoop tot schadeafhandeling. Dankzijongeëvenaarde technologieën binnen de sector, een meertalig team en uitgebreide, aan de praktijk getoetste garantieproducten kunnen klanten van IWS een aanzienlijk hogere omzet genereren, maar ook de loyaliteit en tevredenheid van hun klanten drastisch opvoeren.

Marcel De Rycker, Managing Director International Warranty Solutions:

“Op vraag van diverse constructeurs en invoerders en door het enorme marktpotentieel besloten we een pan-Europese en globale garantie- en serviceaanbieder op te richten. Vooral de reacties na afloop van gesprekken met internationale potentiële klanten, versterkten ons in onze overtuiging dat we op dit vlak succes konden boeken. We zijn ervan overtuigd dat we de sector met onze doorwrochte producten en diensten, onze jarenlange ervaring en onze doorgedreven knowhow voortreffelijk kunnen ondersteunen.”

Axel Berger, bestuursvoorzitter CarGarantie en Paul Newton, Directeur Car Care Plan:

“Deze joint venture stelt ons in staat om onze programma’s in de toekomst verder uit te breiden en nog beter tegemoet te komen aan de noden van onze klanten. Net omdat we kunnen terugvallen op de ervaring, de geografische spreiding en de verkoop van beide organisaties, kunnen onze contractpartners gebruik maken van een uniform aanbod in heel Europa.”

Meer info: www.my-iws.com.